utorak, 27. ožujka 2012.

Pogled ispod obrva

Obrve naglašavaju ljepotu očiju,zato pri šminkanju i njima treba posvetiti malo vremena!


Da bi obrve "otvorile" pogled i naglasile oči,treba ih stanjiti i olikovati pomoću pincete.Pincetu moraš namjestiti što bliže korijenu dlačica i iščupati je u smjeru njezina prirodna rasta.To je manje bolno i spriječava da dlačica ponovno naraste pod čudnim kutom.


Ako si obrve previše stanjila ili na nekim mjestima iščupala previše dlačica,to se može popraviti olovkom za obrve.


Obrve možeš oblikovati i pomoću maskare ili specijalne meke četkice.Zapravo,trebalo bi ih češljati svakodnevno,jer će tako izgledati urednije.Ako se počešljaju u smjeru rasta,izgledati će tanje,a ako se ns unutarnoj strani oko počešlja prema gore,dat će očima pomalo "divlji",zavodnički izgled.



Čupanje obrva uz pomoć pincete

Ovom metodom dlačice se čupaju jedna po jedna, iz samog korijena. Ponovno izviruju kroz četiri do osam tjedana. Ovakvo čupanje zahtijeva dosta vremena, ali njegova prednost je u tome što ćeš samim time teže pogriješiti. Važno je da dobro pratiš jednu i drugu obrvu (uspoređujući ih) i slijediš prirodan oblik. Nedostatak kod ovog uređivanja je taj što njime nećeš odstraniti one sitne i svijetle dlačice iznad i ispod obrva, koje ti mogu raditi sjene iznad očiju.







Nema komentara:

Objavi komentar